Снимка: БГНЕС
fallback
Съдът е уважил искането на наблюдаващия прокурор на Окръжна прокуратура – Благоевград обвиняемата К.Д., която е привлечена към наказателната отговорност за убийството на малолетните си деца в гр. Сандански, да бъде настанена за изследване в психиатрично заведение за срок до 30 дни.
 
Тази мярка за процесуална принуда е предвидена в чл. 70 от Наказателно-процесуалния кодекс, съобщиха от прокуратурата, пише Bulgaria ON AIR
Oще по темата
 
Държавното обвинение е подкрепило искането си с необходимостта да бъде извършена повторна тройна психологична и психиатрична експертиза спрямо обвиняемата жена. Това се налага с оглед, че вече направената такава не е дала обосновани отговори на поставените въпроси, свързани с психичното й състоянието.
 
Съдът е определил обвиняемата К.Д. да бъде настанена в психиатрично заведение в Ловеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 години

разбира се, 'га стана белята всичко може: и психиатрии и експертизи...а че в държавата няма работещи институции, които да се грижат и защитават хората в нужда (тази жена и децата й например)...отделно не знам дали осъзнавате, че има територии в страната ни, където хората нямат работа 5лв да изкарат днес(ни нива, ни строеж)тая жена с две деца какъв избор е имала ? оставена на произвола на "мъжа" си ?и както е писла колегата по-долу, какво ще й изследват, утрепала си е децата, дали е нормална?

17

психо

преди 3 години

Когато осъзнае какво е направила сама ще се наказва цял живот-обществото и да я прати за 10000 години в затвор е нищо в сравнение с това когато разбере деянието си

16

Гражданин

преди 3 години

Тази жена някакви права има ли изобщо? Мъж, който дори не й е съпруг, я бие и издевателства над нея, както му дойде, но полиция и прочие институции са приели, че тя му е собственост. Говорят, че и на баща му е била робиня. Сега пък институциите я прехвърлят в психиатрия, без да питат ни нея, ни близките й, които би следвало да я попечителстват, ако тя не е в добро душевно здраве. Подритват я, подхвърлят си я, нея не питат, тя им принадлежи като безгласно животно. В 21 век!

fallback