Снимка: БГНЕС
fallback
Съдебната сага по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората продължава днес във Върховния касационен съд, съобщава Нова ТВ.
 
Димитров загина по време на полицейската операция "Респект" на 10-ти ноември 2005-та година в Благоевград. Тя беше разпоредена от тогавашния вътрешен министър Румен Петков.
 
По-късно беше съобщено, че арестантът е бил пребит от полицаите, които са участвали в акцията по задържането му. Петима униформени са обвинени и дадени на съд.
Oще по темата
 
Процесът продължава вече 15 години. Веднъж вече се стигна до финал и петимата обвиняеми бяха изпратени зад решетките. Месеци по-късно обаче делото беше върнато за ново разглеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Извършва се законна полицейска акция. Чората се е съпротивлявал БЯСНО. Защото има чичо "владика". Някой да чу нещо за арестанта, дето го задушиха при връщане от полиграф? Той не се е съпротивлявал. Просто са прекалил, като са го сгънали на 4 в полицейската кола. А този"герой"с една камара увреждания от злоупотреба с упойващи вещества се е бил като коч с полицайте. Далия първата скандална експертиза се обеси на детска площадка.

12

4epa

преди 3 години

ТО РУМЕН ПЕТКОВ ПРОВЕДЕ И АКЦИЯ С БРАТЯ ГАЛЕВИ - РЕКЕТ НА ВИСОКО НИВО !!!!!!!!

11

Ж12

преди 3 години

ПУСНЕТЕ ГИ МОМЧЕТАТА.ЕДИН БАНДИТ ПО МАЛКО.

fallback