Снимка: БГНЕС

Груба съдебна грешка. Така определи адвокат Марин Марковски присъдата от 20 години затвор на Викторио Александров, който уби съпругата си Дарина Министерска и дъщеричката им на 1 годинка.

Още по темата
"Никога постарадалите не могат да бъдат удоволетворени от присъдата", коментира пред bTV той. Марковски обаче подчерта, че при решението за присъдата се взема предвид и мотивът и даде пример с това, че ако открадне лекарства за болното си дете, то присъдата ще бъде по-малка, а съответно при по-тежки престъпления, тя трябва да бъде по-голяма.

"Смятам, че другите инстанции няма да се съгласят с тази присъда. Особено мъчително е убийството на детенцето, категоричен бе той.

Марковски обясни, че според него на следваща инстанция присъдата ще бъде коригирана.

Близките на убитите Дарина Министерска и малката Никол са потресени от решението на съда. Семейството на жертвите настояваше за доживотен затвор без право на замяна.
 
"Как ще го приемем? 20 години за 2 живота, от които едното е едногодишното му дете... Как можеш да го приемеш това?", споделиха те през сълзи пред Bulgaria ON AIR.
 
Битката за правосъдие продължи две години, а последните думи на виновния за смъртта на 23-годишната жена и едногодишното им дете, бяха, че съжалява.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase