Снимка: Pixabay

Районният съд в Монтана издаде присъда от три месеца затвор условно за 14-годишно момче за извършен от него грабеж във влак, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Още по темата
Вечерта на 28 декември 2020 година младежът се качил на влака от Монтана за Бойчиновци и при преминаването му през село Ерден нападнал 49-годишна жена.

Със сила той й отнел дамската чанта, в която имало документи, лекарства и пари на обща стойност 143,18 лева. След това слязъл от влака и избягал. Той бил заловен малко по-късно от полицията и направил пълни самопризнания.

Според магистратите, макар и непълнолетен, осъденият е могъл да разбира постъпките си и да ги ръководи. Пред съда момчето, което е ученик в осми клас, е признало вината си и доброволно подписало споразумение с прокуратурата за условна присъда от 3 месеца с двегодишен изпитателен срок.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Коментари Напиши коментар

7

мдаа

преди 4 месеца

Ето така се отглеждат сериозни престъпници. Да благодарим на сда.

6

мак

преди 4 месеца

Леко се отърва, до следващо нападение и кражба. А онези споразумения с признаване на вината не отпаднаха ли?

5

Анонимен

преди 4 месеца

Крумовите закони биха го респектирали яко, ама... не им стиска да ги въведат.
Краде - режеш му ръката. Варварско било...
А не е ли варварско да ти се появи некво такова, да ти вади нож да те коли и накрая да си тръгне с това което е искало да вземе? И накра условна присъда. Е това не е ли варварско?
Затова - ръката на чукана и от раз.