Снимка: МП
fallback

Ремонтът на затвора в София, който приключи днес, включва топлоизолация на цялата фасада от 3 800 кв.м., съобщиха от МП.

Реновиран е покривът и подпокривното пространство на северното крило, под който се помещават около 200 лишени от свобода. 

Там е извършено цялостно реновиране на четвъртия етаж с изградени общо 18 нови спални помещения със самостоятелни санитарни възли, отделна обща баня и перално помещение, нова обща кухня, зала за групова работа с лишените от свобода, както и кабинет за инспектор социални дейности и  възпитание.

Обектът е реновиран в състояние, отговарящо на европейските изисквания и норми, при които следва да бъдат изпълнявани наложените от съдилищата наказания, заяви заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

От Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ информират, че се полагат непрекъснати усилия за подобряване на битовите условия в пенитенциарните заведения, съобразявайки се с европейските изисквания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

За последните 100години , успели една стена и последния етаж да освежат.. Не случайно по Дискавъри-то има епизод за тоя затвор , като го сравняват с тези от най-изпадналите държави. Показаха "луксозните" килии , по 10 души без минимални удобства , няма къде да си оставиш дори чорапите, а са хора които ще прекарат години .

34

Анонимен

преди 3 години

Реновираха изцяло сградата на Софийския затвор ... за да им е комфортно на престъпниците . А СПА център и френски готвач , кога ?

33

За русофилЕте

преди 3 години

ще се намери място.

fallback