Снимка: БГНЕС
fallback

Двама габровци  посрещнаха Коледа в ареста за отвличане и закана за убийство на мъж от Велико Търново. По искане на Окръжна прокуратура – Габрово Окръжният съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите, съобщават от държавното обвинение.

Похитителите са привлечени като обвиняеми за това, че на 11 декември пред жилищен блок  в Габрово отвлекли, заедно с още две лица, мъж от Велико Търново, като освобождаването на отвлечения било поставено в зависимост от изпълнение на определено условие от трето лице.

Деянието е квалифицирано по чл. 142, ал. 3, т. 5, вр. ал. 2, т. 2, вр. ал. 1 от НК. За престъплението ги грозят от десет до двадесет години  решетки или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество.

От съобщението на прокуратурата става ясно, че те са откарали жертвата си в Угърчин, където единият му се заканил с убийство, ако исканията им не бъдат изпълнени.

Определението на Окръжен съд – Габрово може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Но

преди 3 години

В такива случаи трябва да се гледа и защо са го направили ! Все пак, габровец да се вдигне на толкова път, не е без нищо !

9

Тео

преди 3 години

Аааааа,не! Ако беше севлиевец, щеше да повярвам, ама габровци да бият път до Търново хич не ми се вярва, има още 15 километра отгоре!

8

Анонимен

преди 3 години

Може би са решили да изкарат безплатно Коледа в ареста.Все пак са габровци..

fallback