Снимка: БГНЕС

Окръжен съд – Монтана остави в ареста 36 годишен мъж от село Владимирово, обвинен за отвличане, изнудване и грабеж.

Според събраните доказателства през нощта на 16 юли мъжът, заедно със съучастник на 27 години от село Глава, отвлекли от дома му в село Септемврийци 56- годишен мъж. Двамата го заплашили с убийство и на сутринта го отвели с кола до банка в Монтана, за да изтегли и да им предаде 20 000 лева.

Обвиняемият е задържан под стража на 16 юли 2020 г. и срещу него и съучастника му, който е с мярка за неотклонение "Подписка" е образувано досъдебно производство. 36-годишният мъж поиска от съда мярката му да бъде изменена в по-лека "Домашен арест", за да се грижи за семейството и трите си малолетни деца.

След като се запозна с доказателствата по досъдебното производство и изслуша представителя на държавното обвинение, обвиняемия и защитата му, съдът обяви, че оставя без уважение искането му.

По делото не са налице нови обстоятелства, които да налагат изменение на мярката за неотклонение, съществува обосновано предположение, че именно той е извършител на престъпленията, за които е задържан и които са тежки и по закон се наказват със 7 до 15 години затвор. Съществува и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление.

Делото бе гледано по видеовръзка със Затвора в град Враца.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София в 3 дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase