Снимка: БГНЕС
fallback

1000 лв. глоба ще плаща руска гражданка със статут на постоянно пребиваваща в България, която застана пред съда в Стара Загора по обвинение, че е гласувала на изборите за депутати в Европарламента на 26 май миналата година, без да има право на това.

Неосъжданата до сега майка на едно дете е била дописана в списъка на една от избирателните секции, след като представила документ за постоянен адрес, пише вестник "Монитор". В хода на досъдебното производство така и не стана ясно как членовете на секционната комисия не са видели, че Ксения И. няма единен граждански номер и че личните й документи за самоличност нямат нищо общо с българските.

Жената отказва да даде обяснение какво я е накарало да вземе участие в тези избори, това е случай без аналог в практиката, коментира председателят на съдебния състав. Освен глобата руската гражданка ще трябва да заплати и 318,52  лв. за направените съдебни разходи по сметка на ОД на МВР в Града на липите.

Присъдата може да бъде обжалвана пред състав на Старозагорския окръжен съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

ДДРОнег

преди 3 години

Според мен жената не е по-виновна от длъжностните лица, които са ѝ позволили да гласува !!!Защо е съдена само тя ???

45

Анонимен

преди 3 години

еми що я съдят искат да докажат нещо ли, да и бяха анулирали гласа и готово кво се праят. все едно не знаем че всичко е разграбено от мутраците и общината си докарва допълнително някой лев с такива демонстративни мишкарски изпълнения. цялата работа е за страх от властта а тя работи само за бедните.

44

GB0

преди 3 години

Такива като нея имат ОПРЕДЕЛЕНИ права, знаят ги и се възползват от тях. Нормално.Просто гласуване за евроинституциите НЕ Е сред изброените им права.

fallback