Снимка: БГНЕС

6 години в затвора ще лежи рецидивист, който склонил непълнолетно момиче към употреба на наркотични вещества с цел проституиране. Присъдата беше произнесена от Районен съд - Монтана.  Според обвинителния акт престъплението било извършено в периода октомври 2017 – май 2018 г.

Мъжът използвал, че в дома на жената, с която живее, гостува 16-годишно момиче, приятелка на доведените му дъщери. Той създал близки отношения с момичето, а после го принудил към употреба на наркотици, съвкупление и проституция. За да му въздейства мъжът използвал заплахи.

След като изслуша свидетелите по делото и се запозна със събраните доказателства, съдът призна 41 годишния мъж от село Горни Лом, Видинско, за виновен. Той е с основно образование, безработен и 18 пъти осъждан в склоняване на непълнолетно лице към употреба на наркотици и проституция с користна цел. При условията на опасен рецидив съдът го наказа с 6 години затвор, които да изтърпи ефективно при първоначален "строг" режим.

Съдът наложи на подсъдимия и 16 000 лева глоба в полза на държавата. Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 дневен срок пред ОС – Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase