Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Специализираният наказателен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Още по темата

Той бе признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на "Мини Бобов дол" ЕАД нарушил задълженията си и умишлено не упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов. С договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ ЕООД. От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери – 16 556 344,68 лева

Съдът уважи предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лева. Постанови и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.

Двегодишна условна присъда за умишлена безстопанственост Специализираният наказателен съд наложи и на бившия изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" ЕАД Пламен Стефанов. От действията му са настъпили щети за предприятието в особено големи размери - 22 775 574,35 лева. Съдът уважи гражданския иск в този размер,

Съдебният състав мотивира налагането на условни наказания на подсъдимите с чистото им съдебно минало и отдалечеността във времето на извършените от тях престъпления.

 

Коментари Напиши коментар

84

МИКА ВИКА

преди 2 месеца

Това не е истина . Такова нарушение , такава присъда . Ами направете си сметка , изгодно е за толкава пари , да те осъдят условно .... Няма правосъдие , но възмездие ще има !!!

83

Анонимен

преди 2 месеца

тоя и банкянския комунист са една семка
както останалите комунисти в герб
цецка
мента
цветанов - край нямат

82

Анонимен

преди 2 месеца

ВИЖ КЪДЕ БИЛА МАФИЯТА, ЗА КОЯТО ГОВОРИ ПРЕЦИДЕНТЪ- ВЪН ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ, ДА ПОСЛУШАМЕ ПРЕЦИДЕНТА И ДА ГИ ИЗМЕТЕМ...