Снимка: Прокуратура

Открити и иззети са документи, придружаващи загробения боклук край град Червен бряг, съобщават от Специализираната прокуратура.

Във връзка с разследването, образувано за  участие в организирана престъпна група, по което са обвинени братя Бобокови, бившият зам.-министър на околната среда и водите Калоян Живков и други длъжностни лица, продължават да се извършват следствени действия - оглед на местопроизшествие в Червен Бряг, местност "Лъката“, в имот, където бе открито нерегламентирано съхранение на отпадъци.

Още по темата

В хода на разследването се установи, че те са опасни за здравето, допълват от прокуратурата.

Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от група "Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в местността "Лъката“ .

Количеството, което е открито, надхвърля това, което беше обявено до момента. Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, да надхвърли 180 тона.

В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия.

Междувременно е установено, че част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство  в с. Рупци, общ. Червен бряг, като количеството, установено там, е около 100 тона.

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с. Рупци, общ. Червен бряг, гр. Плевен и Кремиковци.

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 2 години

Черепа президент! А Техноимпекса - вице!

44

Сат Н

преди 2 години

Боко Тиквата е виновен за отравянето на околната среда, защото чиновник от неговата администрация е издал фалшив лиценз на фирма, която няма необходимото оборудване. Освен това Боко Тиквата е виновен за вчерашната катастрофа на "Тракия". Видя се на репортажа, че мантинелите са стари и проядени от ръжда. Точно преди седмица гой се похвали, че нарочно не ремонтира тоя участък, за да гледали хората как строи БСП.

43

Анонимен

преди 2 години

Драги боклукчиьо..,-----Земи научи малко правопис бе, ***....