Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура поиска затвор от 3 до 10 г. и 5000 лв. глоба за бизнесмена Иво Прокопиев заради сагата с приватизацията на EVN, съобщава bTV.

Още по темата

От 3 до 10 г. затвор и граждански иск от 21 млн. лв беше поискан и за бившия енергиен министър и настоящ кмет на район „Средец“ Трайчо Трайков.

Държавното обвинение поиска и от 3 до 10 г. затвор и глоба от 5000 лв. за бившия финансов министър Симеон Дянков. Те са подсъдими за продажбата на държавния дял в EVN на занижени цени, като за държавата са настъпили щети за 21 млн. лв.

Пред съда Прокопиев заяви, че не разбира в какво е обвинен.

КПКОНПИ внесе иск срещу Прокопиеви за над 450 хил. лв.

„Как може да има обвинение в криминално престъпление при изразяване на мнение на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, чиито решения не са задължителни, а консултативни?“, попита бизнесменът.

Трайков заяви, че е невинен и подчерта, че никога не е нарушавал законите в държавата.

Прокуратурата поиска и до 3 години затвор и глоба от 300 лв. за още трима от фирмата на Прокопиев. Току що започна изслушването на петимата защитници. Все още не е ясно какви ще са присъдите.

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 2 години

Виновни пак няма да има с тази съдебна система толкова. Кредитните милионери ги имат на списък около 1500 човека са до днес няма нито един осъден.

57

Анонимен

преди 2 години

Тя прокуратурата иска но ,на върба петък,кой от тия милионери е затвора с ефективна присъда!!!

56

тя

преди 2 години

Крайно време е да лежат в затвора министри- крадци , та белким се озаптят и другите!