Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по разследване на Нова телевизия за присвояване на партийни субсидии. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Досъдебното производство е за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

В разследването се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство.

Разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия "Възраждане" е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП "Възраждане" – постъпления и преводи към други сметки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

ПроСоТо

преди 3 години

До Анонимен117ГРЕШКА!!!!..-Аз НЕ се "притеснявам" за "русофилчето",аз се възмущавам от ТЕРТИПА,начина,по който Хунтата мачка политическите си противници.ТОВА Е!!!!!!!И не препоръчвам на никого да бъде "взет на мушка" от т.н. "Прокуратура"!Защото те владеят до съвършенство "умението" да ОКЛЕВЕТЯВАТ "избраника" ,при това със СМЕШНИ доводи,родени от насъсканите им мозъчета.ЗА НИЩО ще вкарат когото си искат в ареста и *** се защитавай.Така действа одържавената Мафия.

105

Анонимен

преди 3 години

Обвиненията са ясни: учатие, може и ръководител на ОПГ, умишлено длъжностно присвояване, дейност насочена срещу стабилността на държавата. Сетне задържане и 8 месеци престой в ареста на Специализираната прокуратура.

104

Анонимен

преди 3 години

До ПроСоТоОК де.Що се пенявиш?Щом всичко е наред, Значи няма от какво да се притеснява русофилчето.Ти що си тръгнал да се притесняваш за него?

fallback