Снимка: БГНЕС, архив

10 хил. лв. глоба налага съдът на млада жена, която нарушила задължителната 14-дневна карантина след завръщането си от рискова страна. 20-годишната Хава Х. работела във Великобритания от февруари тази година. На 2 април се прибрала в България през летище София.

За нарушаване на карантината е получила от Разградския районен съд и наказание 6 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, след като е сключила споразумение с Районната прокуратура в Разград.

На 6 април тя отишла на среща със свой познат в град Лозница, посетила бензиностанция и банкомат. По време на "разходката" си жената била без предпазна маска и ръкавици. Отсъствието й от дома било засечено от полицейски служители.

Половин час по-късно младата жена се появила на адреса и обяснила, че трябвало да тегли пари. Така започнало бързото производство за нарушаване на карантинните мерки срещу нея, съобщиха от държавното обвинение.

Със споразумение е завършило и бързото производство с шофьора на товарен камион Джушкун А. за нарушаване на карантинните мерки. Той се признал за виновен и приел да търпи следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за 8 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител в рамките на 8 месеца.

Наложена му е била и глоба от 5000 лева. Споразумението също е било одобрено от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase