Снимка: БГНЕС

Мъж от Попово получи условна присъда за нарушаване на мерките против разпространението на COVID-19, съобщиха от прокуратурата.

38-годишният Мехмед М. е привлечен към наказателна отговорност от Териториалното отделение в Попово на Районната прокуратура в Търговище, защото нарушил карантината, под която бил поставен заради COVID-19.

Мъжът е сключил споразумение с прокуратурата, вчера съдът е одобрил споразумението като непротиворечащо на закона и морала.

За извършеното престъпление по НК Мехмед ще търпи наказание една година лишаване от свобода, изтърпяването на което е било отложено с тригодишен изпитателен срок.

38-годишният мъж се завърнал от Германия и бил поставен под задължителна карантина от РЗИ в Търговище. Посочил в декларация адреса, на който ще бъде в изолация до края на месец март. При проверка на 21 март около 17,30 часа се установило, че Мехмед не е там. Така се стигнало до повдигането на обвинение за нарушаване на карантинните мерки по време на пандемията от заразната вирусна инфекция.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и вече е в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase