Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ново по-тежко обвинение е предявено на Кристиан Николов от Софийската градска прокуратура за извършено от него умишлено престъпление.

Oще по темата
Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, съобщиха от държавното обвинение. При тежкия инцидент загина журналистът Милен Цветков.

Съгласно разпоредбата на чл. 342, ал. 3, б. "в" от Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

На 19 април около 18.00 ч. в района на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" с бул. "Черни връх" в столицата, обвиняемият Николов, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара на Милен Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийската градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - "задържане под стража".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

239

Анонимен

преди 4 години

Били са дрогирани и тримата а, кристиян най-много. Имало е скандал и оживен спор в колата. Под влияние на наркотика и агресията е натиснал яко газта и е връхлетял в Субаруто.Направил го е нарочно.Чувствал се е безсмъртен и недосегаем.

238

Реалист

преди 4 години

Бащата не прегази, а едно камикадзе без инстинкт за самосъхранение се блъсна съвсем нарочно и предумишлено. Целия фарс е да има сензация, документирана от няколко камери. Скоростта на тротинетката не позволява да има някакви трайни последици за камикадзето, но е важен шума.

237

Реалист

преди 4 години

Хайде не давайте пример точно със САЩ, там е хубаво да ни дадеш примера на Дюпон, как пред цяла спортна зала застреля един и накрая го вкараха в дом за стари хора.

fallback