Снимка: БГНЕС
fallback

Районният съд в София пусна под парична гаранция от 10 000 лева Георги Божков, който беше арестуван за нарушаване на правилата за задължителна карантина. Това е първият случай на задържан в София след влизането в сила на новите правила.

В съда имаше специално избрана зала, в която да могат да бъдат осигурени задължителните изисквания за дистанция.
Мъжът първо отказал да спази процедурата на летището в София, след като се върнал в България от Швеция, а след това не бил намерен в дома му при проверка за спазване на карантината. Той пътувал през Германия, където имал нощувка.

Пробата на Божков за COVID-19 е отрицателна.

Решението на съда не е окончателно. Божков може да обжалва на 2 април пред градския съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

wtf

преди 4 години

На този му се размина. След 1-2 месеца такива тарикати ще отнасят и тупаник.

22

Анонимен

преди 4 години

Влиза в България от държава, която е определена като рискова. Длъжен е да спазва карантина в рамките на 14 дена след влизането си.-------Първо, кой определя коя държава е рискова и къде е записано, че Швеция е рискова по някакъв начин?

21

Хан Крум

преди 4 години

Индийската полиция е изобратила много ефикасен и ефтин метод за борба със нарушителите - същите се задържат и на момента им се смъкват панталоните. със предварително раздадените им бамбукови пръчки се нашарва здраво за.д.ника на нарушителя на публично място. Мнооого рядко се случва нарушителя да повтори нарушението. И нашите полицаи трябва да усвоят челният опит на братската индийска полиция.

fallback