Снимка: Pixabay
fallback

През миналата година се наблюдава увеличение на разглежданите наказателните дела в Районен съд - Варна от частен характер, съобщи радио „Фокус“ – Варна.

Oще по темата

Частните дела са най-вече за деяния, които се преследват по жалба на граждани, като например обида, разгласяване на унизителни или позорящи обстоятелства, клевета. За миналата година са постъпили 108 подобни дела, при 88 за 2018 г. и 69 за 2017 г.  Вече има и дела, които са свързани с обиди и клевети във Facebook.

Този вид дела обаче се доказват много трудно, защото трябва категорично да се докаже, че съденият е публикувал дадена информация. Възможно е профилът му да е бил разбит и някой да е публикувал нещо, без реалният собственик на профила да подозира. Като цяло, трябва детайлна техническа експертиза, за да се докаже подобно деяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

до спомени от сайта

преди 4 години

не мисля, че могат да се съдят защото двете мозъчни клетки на "участниците" са прекалено заети да ровят във фейса и по тази причина свободни клетки за допълнителни дейности като съдене няма...

8

Анонимен

преди 4 години

Всеки има право да блокира някого във Фейсбук и да не допуска някой да коментира на "стената" му.Това са дребнавости и политиците пориват ръце когато плебеите се карат помежду си.Доколкото си спомням далаверите в кметството на Варна са едни от най-арогантните в страната, но някои хора съд не ги лови.

7

ognyanz

преди 4 години

До Спомени от сайта: Ако се съдят, адвокатите им със сигурност ще спечелят нещо, а за тях самите никак не е сигурно.

fallback