Снимка: Pixabay
fallback

Специализираният съд остави в ареста Йоана Чолакова, която е бивша секретарка на собственика на "Нове холдинг" Васил Божков, а от няколко месеца административен директор във футболен клуб "Левски". Тя е привлечена като обвиняема на 27-и февруари. Според прокуратурата Чолакова е участник в престъпната група с лидер Васил Божков, пише "24 часа".

Oще по темата

Основният мотив на съда Чолакова да не бъде пусната на свобода е, че е контактувала с всички участници в групата, а е организирала и контактите с други хора, които в момента не са обвинени, но се твърди, че са съпричастни към престъпни дейности като иманярство, сводничество и търговия с културни ценности. Те били посочени с имена и прякори от основния свидетел Цветомир Найденов и ако Чолакова излезела на свобода, можела да се свърже с тях.

Самата Йоана обясни пред съда, че никога не е била член на управителните съвети на дружества на Божков. Дори напротив - до преди две години тя живеела с мисълта, че не е направила нищо сериозно в живота си, въпреки че имала завършени две висши образования. Нейната задача била основно да организира работата в офиса, да сервира кафета и да поръчва води.

Мислите ли, че човек с две висши образования трябва да се гордее с това, попита Чолакова. Затова преди 2 години тя решила да се оттегли от тази работа, но преди 8 месеца имала шанса да започне работа във футболен клуб "Левски".

"Не разбирам нищо от лотарийни игри", каза бившата секретарка на бизнесмена. За да се възстанови от неудовлетворението от работата, тя дори посещавала психолог от две години.

Йоана Чолакова е била секретарка на Васил Божков от 2003 г. до 2014 г. След това до 2018 г. е началник на кабинета му. От януари 2019 г. до януари 2020 г. е осигуряване в "Нове интърнал", а от август 2019 г. до януари 2020 г. е административен директор във футболен клуб "Левски".

Решението на съда не е окончателно. То може да бъде обжалвано от Апелативния сепциализиран съд. В случай на жалба или протест, делото ще се проведе на 12 март.

Очаква се по-късно да започне и делото за определяне на мярката за неотклонение на сина на Васил Божков Антон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

аха, щото няма милион за гаранцията си, смешни сте бе, чистачката Пена кога....с прангите

12

Анонимен

преди 4 години

Бившата секретарка е преметнала държавата с 1 млд.Хванете и бившатачистачка.На нейно име се води пътниябизнес,който се води пред фалит,но не е.Много добре си работи.Чистачката лобира ,зя зябавяне на тол таксите.Много добре дебне прокуратурата за едрите рибета.

11

обективен

преди 4 години

От прочетеното разбирам че т.н. "основен свидетел" посочва кой е виновен, след което прокурора повдига обвинение и полицията арестува поредния посочен.Ами ако т.н. "основен свидетел" просто лъже и си играе собствените игрички?Мигар Цеките /баща и синове/ не са престъпници?За алчността и безскрупулността на Цеките се носят легенди.Във всеки случай не са по-читави от Божков.

fallback