Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Синът на Васил Божков - Антон, е задържан за 72 часа.

Повдигнато му е обвинение за пране на пари, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Според обвинението той е предприел изпирането на пари по поръчение на баща си.

Oще по темата

След изтичането за 72 часа, прокуратурата ще поиска от съда да наложи на Антон Божков мярка за неотклонение "постоянен арест".

Тази сутрин Антон Божков се е явил в сградата на Националното следствие, където е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура.

Баща му Васил Божков, срещу когото прокуратурата е повдигнала общо 11 обвинения, в момента се намира в Абу Даби.

Той има образувано дело за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба.

За постоянно в ареста е съпругата на Васил Божков Елена Динева с обвинение, че е част от организираната престъпна група.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 4 години

Ейй, най-после Ива Софиянска свободна. От кога чакам.

74

ДОЙЧЕ

преди 4 години

На 20 Декември 2019г. ЕС създаде Европейска прокоратура,която може да действа на всякъде,затова наще ги побутнаха да действат,не че от 30 години не знаеха кой,кой е...

73

Посейдон

преди 4 години

Антоне, аз нямам право да преценям, дали си виновен или не! Но аз имам право да пожелавам: да получиш в пандиза за съквартирант един мой познат, всъщност той е познат не само на мен!!!! И това мое желание го споделят няколко милиона българи! Дано ги чуе Господ, колкото по-скоро, толкова по-добре!

fallback