Снимка: Pixabay
fallback

25 години затвор получи подсъдим, убил мъж с брадва, съобщиха от Врачанския окръжен съд.

Осъденият бе признат за виновен в това, че 22 декември 2018 г. в къща в с. Враняк, в условията на опасен рецидив, умишлено е причинил смъртта на 82-годишен мъж чрез нанесени четири удара с брадва в областта на главата, като деянието е извършено с особена жестокост, за което той бе осъден на 20 години "лишаване от свобода".

Подсъдимият бе признат за виновен и в това, че на същия ден и място, в условията на опасен рецидив, е отнел 1560 лв. от съпругата на убития, като е употребил за това сила, нанасяйки й удари по главата и тялото, за което е осъден на 12 години "лишаване от свобода".

Oще по темата
Съдът определи едно общо най-тежко наказание – 20 години "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим, което увеличи с пет години. Така окончателната присъда е 25 години "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим.

Подсъдимият ще трябва да плати и обезщетение от 50 000 лева за нанесени неимуществени вреди на сина на пострадалия мъж от с. Враняк.

Преди прочитането на присъдата нападателят заяви, че съжалява за постъпката си. Пред съдебната зала той заяви, че не е очаквал толкова тежка присъда и ще обжалва, съобщава "Фокус".

Присъдата на Врачанския окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана в петнадесетдневен срок пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

Да го пуснат след няколко години 5-8 години и да си работи да си плаща издръжката

9

Анонимен

преди 4 години

А защо не доживотна? Щото дядото е бил пътник и без туй ли?

8

ikar

преди 4 години

Убиецът е изненадан, не бил очаквал толкова тежка присъда! Може би е очаквал да му дадат орден и парична награда? Абсолютен цинизъм!

fallback