Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Прокуратурата се самосезира във връзка с публикацията в испанския вестник "Ел Периодико", която замесва името на премиера Бойко Борисов в разследване за пране на пари. 

Статията е от 21 февруари, а министър-председателят вече неколкократно опроверга твърденията, че има къща в Барселона.

Oще по темата
С цел изясняване на сочените данни за извършено престъпление от общ характер, по линия на механизма за международното правно сътрудничество, ще бъде поискана официална информация от испанските власти, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички посочени в статията лица, както и ще се изиска документация за осъществявани от тях предполагаеми сделки.

Според публикацията бившият модел Борислава Йовчева и баща ѝ са управлявали две компании, получили милиони евро от "физически лица, които не пребивават в Испания“.

До момента обаче не е съобщено да има данни или запитвания за разследване на испанските власти срещу Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Я па я..!

преди 4 години

До ИХУУУ ТИКВАТААААА 103 Каква е тази любовница дето Борисов не я виждал 14 години ?Само ще развалите семейството на жената.

114

Анонимен

преди 4 години

Да се направи ДНК тест на детето - положителин ли е "Борисов" - мутрата е замесена и влиза в затвора за няколко милиона , а е откраднал милиарди!!

113

Анонимен

преди 4 години

И за ктб ке плащаме и за старите f-16 и пр.Бий Тиквата по главата Бий Бий Бий!

fallback