Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Аргументите на прокуратурата подлежат на сериозна критика. Нито един министър не взима решения сам по своя воля. Решенията се вземат в съответните отдели. Това каза пред bTV адвокатката на Нено Димов Ина Лулчева.

Нено Димов е обвинен за безстопанственост заради източения яз. "Студена" до Перник и е задържан за 72 часа, съобщиха по-рано от прокуратурата.

Oще по темата
"От нива на води разбират съответните геолози. Министърът е политическа фигура. Не ми е ясно, министър да трябва да има знания във всички сфери. Към министъра има министерство. Никой няма да каже, че министърът на здравеопазването трябва да е лекар специалист по всички болести", добави Лулчева

"Видях се с него, защото му повдигнаха обвинение. Възмутително е решението на прокуратурата да иска задържане, защото като министър можел да въздейства. Прокуратурата твърди, че са налице предпоставки, защото като министър можел да въздейства, което е абсолютно необосновано. Първо, подал е оставка, второ налице са документи върху тях не може да се въздейства", каза още тя.

Ина Лулчева не пожела да коментира състоянието на Нено Димов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

тя

преди 4 години

Министъра затова е министър да носи отговорност , в противен случай той е излишен !

33

тя

преди 4 години

Колективна вина - няма вина ! Това се случва само в България !

32

Всички са калинки

преди 4 години

Никой без Боко не може да взема решение, всичко минава през него. Главният виновник е точно той, защото всички са зависими от него. За 10 години що золуми направи, но този път си вкара автогол. Заради Балкански поток, краварите ще го свалят от власт!

fallback