Снимка: БТА

Личният лекар на 3-годишния Александър, който почина след като беше прехвърлян през три болници, също ще бъде разпитван от прокуратурата. Това съобщи обвинител №1 Сотир Цацаров.

"Ще бъдат иззети документи и данни от проведени предни лечения и изследвания преди посещаване от здравните заведения от личния лекар на детето, която също ще бъде разпитана", каза той.

Още по темата
Цацаров допълни, че действията по разследването продължават и сега.

Вече е иззета документацията по случая от трите лечебни заведения, през които е минало детето - Педиатричната болница, "Лозенец" и "Пирогов", както и тази от "Пирогов" за аутопсията.

"Проведени са разпити на родителите на детето, както и на други лица", каза още Цацаров.

От родителите са иззети и записи от телефоните им от болниците, които според главния прокурор ще допринесат за изясняване на обективната истина.

Следват разпити на медицински специалисти в трите здравни заведения и назначаване на съдебно-медицинска експертиза.

"Уточнява се съставът на вещите лица, както и гаранцията, че това ще са много компетентни специалисти всеки в своята област, но нека от този случай да не правим извод за качествата на всички, които упражняват лекарската професия, защото те заслужават уважение, в същото време да кажем, че ще бъдат положени максимални усилия за изясняване на обективната истина", обясни главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase