Архив: Булфото

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четиримата задържани в столичния квартал "Христо Ботев". Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за лихварство, изнудване и разпространение на наркотици на територията на София.

Мъжете бяха задържани вчера при мащабни съвместни действия на спецпрокуратура и ГДБОП.

Още по темата

Според събраните доказателства групата е действала от началото на 2016 г. Предоставяла е парични заеми срещу високи лихви, като в случай на ненавременно погасяване на задължението, лихвите са били умножавани, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Онези длъжници, за които връщането на заема е ставало непосилно, са били заплашвани (в т.ч. техните семейства) и физически малтретирани. Установени са длъжници, на които участници в групата са нанесли средни и леки телесни повреди.

Един от тях е бил бит с метална палка и удрян с бетонен бордюр. Събрани са доказателства, че участниците в групата за разпространявали наркотици в различни райони на столицата.

Утре, 4 септември, спецпрокуратурата ще поиска от Специализирания наказателен съд определяне на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража“ за двама от участниците в групата. Те са в родствена връзка (братя), като по-възрастният от тях е ръководел престъпна структура.

На друг участник в групата е определена мярка за неотклонение "Подписка“, а четвъртият (който е син на ръководителя на групата) за момента е без мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase