Снимка: Прокуратура Пресцентър

Прокуратурата образува досъдебно производство за извършена измама, касаеща продажба на белина като чудотворно лекарство. Това съобщиха от районната прокуратура в Бургас, цитирани от Агенция "Фокус".

По-рано стана ясно, че лаборатория в морския град продава химикала Miracle Mineral Solution (MMS) като лекарство срещу рак и аутизъм.

Още по темата

Сутринта лабораторията беше затворена от полицията. Експертите са категорични, че препаратът е незаконен и няма произход, а човекът, който го продава няма никаква лекарска квалификация.

Miracle Mineral Solution (MMS) е силен окислите, който при взаимодействие с бода образува киселини и може да предвизвика сериозни раздразнения, изгаряния на очите и носната лигавица. Специалистите казват, че е по-опасен от белина, а в САЩ вече 7 човека са починали от подобни препарати.

Според прокуратурата целта на измамника е била да придобие имотна облага и да се сдобие с парични средства. Затова е заблудил неопределен кръг от хора, че лекарството ще ги излекува от онкологични заволявания, аутизъм, проблеми с бъбреците и от други болести.

Разследването се води от ОДМВР в Бургас и трябва да приключи в срок от 60 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase