Снимка: БулФото
fallback

Екип от прокурори и разследващи полицаи в Перник успяха да разкрият жестокото убийство на 77-годишния Коста Янков, предава "24 часа".

Мъжът бе участник в поклонническия поход към Рилския манастир по повод 550 години от пренасянето мощите на Св. Иван Рилски. Бай Коста бе намерен мъртъв, пребит и съблечен гол на 29 юли край пернишкото село Дрен.

Oще по темата
Разследващите са установили, че убиецът му е 46-годишен мъж от Софийско. В село Дрен е живяла неговата майка.

Според източници на 24 часа, на 28 юли вечерта бай Коста, който не виждал добре, е влязъл в къщата на убиеца си, защото тя била осветена.

Вероятно той си е мислел, че това е селската черква. 46-годишният мъж, който бил употребил алкохол, пък помислил, че в двора му е влязъл крадец и жестоко го пребил. След това помолил свой съсед с колата да му откарат тялото извън селото и да го изхвърлят.

Още на другия ден убиецът е напуснак страната през аерогара София. Пернишката прокуратура е издала заповед за арест и мъжът е заловен на граничен пункт в Хърватия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

До 22 ЛомскиКое му е браво на полицията?Съселянина дал колата на убиеца в последствие го издал,хърватите пък заловили убиеца!Какво е свършила родната полиция,та заслужава Браво?

18

Ломски

преди 4 години

Е този път - БРАВО на Полицията , съвсем заслужено !!

17

Как пък не се случи

преди 4 години

да пребият някой истински апаш?Колко пиян трябва да е бил, за да не забележи, че това е престарял, немощен, полусляп човек?Дядото не е мълчал докато са го пребивали.Съседите защо са бездействали и защо не са сигнализирали и на 112 и на местните власти?Крайно време е за една особена част от населението ни да се въведе отново груповата отговорност, каквато се е практикувала през средните векове.Защото те не са дори на пещерно равнище, под него са! В пещерите вече е имало племенно обичайно право

fallback