Снимка: БулФото

Вътрешният министър Младен Маринов е разпоредил проверка във връзка с инцидент в 6-то РПУ в Пловдив, съобщава Агенция Фокус.

Към 16:00 ч. вчера на улица в града полицаи спрели за проверка група от трима мъже. Когато видели униформените единият от тримата - 30-годишен с криминално минало за грабежи и наркотици, изхвърлил найлонови пликчета със суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество.

След като са пребъркани щателно, тримата са отведени в ареста на 6-то РПУ в града. По първоначални данни, 30-годишният мъж е поискал да ползва санитарното помещение. Било му позволено, но го придружавал полицейски служител.

Арестантът обаче видял една леко притворена врата на 3-тия етаж на сградата и решил да се възползва - минал през нея и скочил през отворен прозорец. Незабавно е пристигнал екип на спешна помощ, мъжът е транспортиран в болница, където по-късно е починал от получените при падането наранявания.

Образувано е досъдебно произвоство, уведомена е и местна прокуратура. Инициираната от министър Младенов проверка ще изясни всички факти и обстоятелства по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase