Общ преглед
Специализираният наказателен съд насрочи
за разглеждане делото срещу бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев за 30 септември, съобщава БТА.
Още по темата


Днес се състоя разпоредителното заседание, предхождащо процеса, на което обаче не бяха посочени допуснати нарушения при разследването, които да налагат връщането на делото на прокуратурата. На заседанието нямаше представител на Столична община и не беше предявен граждански иск за щети.

Крусев ще отговаря пред съда за ремонта на "Граф Игнатиев" за щети малко под 1 милион лева. Първоначално прокуратурата твърдеше за предполагаеми над 5 милиона нанесени щети. Обвинението касае нарушаване на служебните задължения. Крусев е сключил договор за промяна в носещата конструкция на трамвайния релсов път с контактна и кабелна мрежа по улица "Алабин" и улица "Граф Игнатиев" и в последствие били направени корекции по договора с "Джи Пи Груп".

Адвокат Менко Менков коментира пред медиите, че в хода на делото няма да има особени затруднения да се докаже, че Евгени Крусев не е извършил престъпление. Според него щета не е настъпила от действията на зам.-кмета, а общината е спестила пари, като не била нарушена никоя процедура на Закона за обществените поръчки.

По думите на Евгени Крусев, в действията си той се е ръководил единствено от интересите на общината
и обектът да се изпълни по максимално качествен начин. Като посочи, че според измерванията и изследванията на релсовия път, той е в норми и шума и вибрациите са намалени в пъти.

Адвокат Менков обясни, че за изграждането на релсовия път и подложката не са използвани евросредства. Като допълни, че управляващият орган към МРРБ за разходването на евросредствата, по програмата, по която се провежда цялостния ремонт, е излязъл с решение, че няма допуснати нарушения. Както и, че има изготвено заключение на 29-членна комисия, дала становище да се подмени подложката с такава, която е по-добра и по-евтина.

Адвокатът на Крусев посочи още, че ще поиска част от членовете на комисията да дадат своите показания, сред които е главният архитект на София Здравко Здравков. Той допълни, че кметът на Столична община Фандъкова не е била разпитвана при разследването и не е сред свидетелите на прокуратурата.

Коментари Напиши коментар

6

Евгени

преди 6 дни

си е бушонче. Ще го пуснат ако си мълчи. Щом в играта участват ДжиПита-та пазарлъците са ставали на много по-високо ниво от зам.кмет.

5

Анонимен

преди 6 дни

на даскалицата бушончето изгърмя. Естествено наели са адвоката на Цвъко и няма какво друго да стане освен да го оправдаят

4

Анонимен

преди 6 дни

До кога ще търпим Фандъкова и другите крадци. Време е кмет от БСП да поеме контрола и София да се съживи като Москва и Хавана