Снимка: Reuters

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от правосъдния министър Данаил Кирилов отнемане на българско гражданство на четирима. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

"Карта българин" - за живеещите в чужбина без BG гражданство

Във Върховната касационна прокуратура постъпили сигнали от ДАНС за допуснати нарушения в хода на процедурата по придобиване на гражданство, както и за неизпълнение на задълженията за поддържане на направени инвестиции, станали основание за получаване на българско гражданство.

Руснакът Сергей Олегович Дружинин придобил българско гражданство 2011 г., но са установени укрити факти, които биха послужили като основание за отказ за придобиване на наше гражданство;

Същите са основанията при Каир Закирович Рахимов от Казахстан, придобил българско гражданство отново 2011 г.

Цацаров предлага да бъде отнето даденото през 2016 година гражданство на руснака Владислав Леонидович Левицкий, защото не е поддържана инвестицията, станала основание за българско гражданство поне в минималния законов срок от две години.

Същата е причината и за Галина Олеговна Улютина.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

Нещо много важно.България от както я има третата държава или е под диктатура или под робство.И сега комунистическите *** да не почват да лаят, колко лоша била демокрацията защото ние и сега пак сме под тяхната диктатура в парламента няма човек който да не д агент или роднина на някой от бившия режим просто диктатурата си смени цвета и сега е олигархична.Но олигарсите не са други те са пак хората от бившата номенклатура.Сега е време на всички фенове на разни тоталитаризми да им се каже чао.

10

Анонимен

преди 3 години

Въобще всичките тия дето обясняват колко е хубава тоталитарната тирания(за тях но това го премълчават защото точно те се гласят за диктатори) да им се отнема гражданството и да отиват при Тръмпутин Ким краля на Саудитска Арабия Орбан Ердоган Качински и сие техни любимци.Нали там е супер какво правят тук.А забравих техните любимци хич не обичат емигранти а ако отидат там те ще са точно това.Така е по-лесно тук да се правят на интересни, но на удобна дистанция от тоталитарните ши.тхоли де.

9

Анонимен

преди 3 години

А така всички любители на тоталитаризма и номенклатурните привилегии и измами в него обратно в хубавата авторитарна а сори тръмпутински демократична Русия и да си седят там както правят в *** България дето не им трябва както се изрази в един телефонен разговор руски дипломат в разлагащия се запад от който била част ми да ди седят в тоталитарния рай.После е ред на нпо-та *** *** бившите терористични фракции БКП и ВМРО, новата фашистка с.*** дето се навъди около тях, Цвък Цвък, ББ