Снимка: БулФото
fallback

Софийската градска прокуратура внес в Софийски градски съд обвинителен акт срещу три длъжностни лица от Агенция "Пътна Инфраструктура" за безстопанственост в особено големи размери, съобщиха от държавното обвинение.

Според прокурорите, Лазар Лазаров умишлено не е положил достатъчно грижи за възложената му работа по изграждане на магистрала "Марица", докато е бил председател на Управителния съвет на АПИ, и от това са последвали щети за Министерството на транспортна и информационните технологии в особено големи размери - 30 813 647 лв.

Обвинението определя случая като особено тежък и поради тази причина Лазаров е привлечен към наказателна отговорност по по-тежката правна квалификация за безстопанственост.

Ако бъде признат за виновен, подсъдимият може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години.

Другите двама - Дончо Атанасов и Илиана Захариева, са обвинени по същите параграфи, но в качеството си на членове на Управителния съвет на АПИ.

Ако бъдат признати за виновни ги очакват от три до 10 години затвор, съобщава Държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Само питам

преди 4 години

Защо си губят времето, като е ясно, че накрая ще установят, че няма виновни?

7

Анонимен

преди 4 години

Няма да има нито един осъден от тези.До ден днешен няма нито един осъден гербаджия.За 10 години повсеместен грабеж и измами с обществени поръчки и еврофондове ,нито един от тикварите не е получил присъда.А къде е дебелата Лиляна Партизанката?Нали АПИ беше в нейния ресор по това време?Вместо в ареста ,дебелата стана министър на Европредседателството/егати министерството/ ,където също изчезнаха милиони от ремонта на НДК.А сега се готви за Брюксел.Отврат.

6

Анонимен

преди 4 години

а дебелата Лили????

fallback