Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Има версия за чужда служба, вероятно турска, която е информирала България за случая за тероризъм в Пловдив. Това каза пред bTV анализраторът Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Според него, съдът е действал рационално по случая с 16-годишното момче от Пловдив, защото ако е било поставено в психиатрия, проблемът е можел да се обостри.

Oще по темата
Както е известно, Апелативният специализиран съд отказа да задържи момчето. С него ще работи само детска педагогическа стая, а мнението на главния прокурор е, че детето не е терорист.

Безлов обясни, че това е доста по-лека версия от първоначалната, но е много важно да се вгледаме в случая, понеже това не е просто криминално престъпление, а връзка с вербовчик от Северна Африка.

"Ако беше станало нещо, щеше да стане огромна трагедия", коментира експертът.

Той коментира и изтичането на данните на момчето и семейството му в публичното пространство. Според него, това е голяма грешка, която може да доведе до въпроса дали ако други родители забележат нещо необичайно в детето си, ще потърсят помощ.

"В един момент настава хвалба, а в света има голям опит в тази посока, има центрове и при този подход едва ли родител ще сътрудничи", категоричен е Тихомир Безлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Да

преди 4 години

Момчето е жертва.Тия терористи не са вчерашни или случайни.Вербуват неуверени, лабилни млади хора.На един закоравял в идеите си възрастен няма какво да му вурбуваш, но виж младите са друго нещо.А това ще рече, че децата ни са в опасност.

19

кой

преди 4 години

Защо ИДИЛ има достъп до нашите младежи? Кой не си не свършил работата? Интернет специалисти, тайни служби? Кой е допуснал да си действа интернет портал, в който терористи промиват мозъците на нашите младежи?

18

искане си човека

преди 4 години

Ако сега се примирим и отстъпим този младеж на ИДИЛ, това ще продължи и други младежи ще се поислямчат в наша вреда. Те са му промили мозъка. Сега трябва ние да го накараме да се върне към изконните български и християнски ценности. Психиатрия и коректировъчен курс, който да откаже младежа от исляма. Тука става дума за промиване на мозъка и ние българите си искаме заблудения човек обратно. Както досега е сътрудничил на ислямисти, така отсега нататък да им стане най-върл враг и да се бори против

fallback