Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Маринела Арабаджиева, която е задържана за участие в престъпна група и пране на пари, е била преместена в болничното крило на Софийски затвор, защото получила хипертонична криза, съобщава 24 часа.

Това се е случило след като апелативният спецсъд отказа да я пусне на свобода, с мотив, че тя може да извърши и друго престъпление, т.е. да изфабрикува документи.

В същото време се признава, че тя няма как да повлияе на свидетелите, тъй като от разпечатките на мобилните й телефони, намерени в помещенията, които тя и съпругът й Ветко са обитавали в Испания, става ясно, че тя не е общувала със свидетели по делото.

Още по темата

Съдът също така е изтъкна, че обоснованото предположение по отношение на обвинението за пране на пари е разколебано, още повече, че по него не е работено през последните месеци.

Съдиите посочват, че освен петте милиона лева, които бяха намерени в банкови сейфове, по отношение на прането на пари обвинението не е надградено.

Преместването на Маринела Арабаджиева в болничното крило е било разрешено от прокурор и е по искане на лекаря от следствения арест, който не могъл да овладее кризата. Освен това на Арабаджиева ще й бъде направен преглед от кардиолог в болница "Св. Екатерина" заради проблеми със сърцето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар