Снимка: БулФото

Районната прокуратура в Несебър е задържала за 72 часа мъж, обвинен в опит за изнасилване, който е останал недовършен поради независещи от дееца причини, съобщават от Бургаската апелативна прокуратура, цитирани от 24 часа.

Инцидентът е станал на 1 юни вечерта. Заподозрезният - Божидар И., нападнал младата жена в хотел в курорта. В опита си да я изнасили, той я дърпал към стаята й, удрял я с юмруци по главата, гърдите и корема. Момичето получило удари и в областта на бъбреците, ритал я в дясната част на ханша, огъвал ухото й.

Момичето обаче успяло да набере спешния телефон 112 и така се спасило в последния момент.

Източници са разкрили пред медията, че опитът за изнасилване е извършен в апартхотел, в който няма рецепция. Момичето е от Бургас, но наскоро започнала работа в Слънчев бряг.

Задържаният е от Ямбол, но работел в ресторант на хотел в комплекса. Той има криминална регистрация за грабеж, за която е получил условна присъда. По време на нападението е бил в изпитателен срок.

Божидар набелязал жената, докато се разхождала из централнити алеи в курорта и я проследил до квартирата й.

Предстои Районната прокуратура да внесе искане в съда за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на заподозрения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase