Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Мотивите на съда за присъдата на няколко места казват, че Александър Ваклин казва неистини, т.е. че лъже. Това коментира в ефира на bTV бившият заместник-кмет на столичния район "Младост“ Биляна Петрова, която получи разрешение от съда да наруши домашния си арест за 4 часа, за да гостува в телевизията.

Oще по темата
По думите ѝ на страница 127 пише, че е обезпокоителен фактът, че Ваклин не си спомня с кого е говорил за тези 15000 лева. Пише, че Ваклин е говорил различни неща от свидетеля от ДАНС, отбеляза Петрова.

Подсъдимата по едно от знаковите дела за корупция получи право на отговор след гостуването на бизнесмена Александър Ваклин в предаването.

Тя разкри, че вече е подала иск в Страсбург за условията в ареста и за нарушените ѝ права при задържането ѝ.

"Това ми е изключително неприятно, защото отново ще се налага данъкоплатеца да плаща грешки на властимащите, на които не им пука”, каза Петрова.

Според нея присъдата на първа инстанция е прекалено строга и "дори за убийство не дават толкова”.

Целта е да се отстрани "кметът на гражданите" от "Младост", смята Биляна Петрова. „Няма начин тези неща да не се отразят на психиката ми”, каза Петрова, която отбеляза, че се радва, че в момента е вкъщи при семейството си, макар и под домашен арест.

"Моето помагачество не е нито ясно, нито доказано. Всичко е съшито с бели конци и с адвокатите ми ще се борим да го докажем на втора инстанция”, категорична е Биляна Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 4 години

Журналистическите материали по темата ме подсещат за онзи виц: Чукчи писател, чукчи не читател! Като се пишете сериозни журналисти как пък никой не взе да прочете мотивите на съда вместо да вярва на преразказите на Иванчева. Не ви ли се струва нещо съмнително в тези преразкази на фона на 20 годишната й присъда?!?! Или вярваме на Иванчева какво разправя, а какво има по делото не е важно. Сериозно ли си мислите ча 20 год присъда се произнася ей така без доказателства?!?!

33

Victimized

преди 4 години

Има някаква информация, че този Ваклин е племенник на тоя Йорданов дето влезе евро-депутат. Ако е така значи нещата там миришат страшно много.

32

Анонимен

преди 4 години

Властиимащите да плащат защот са лица на изборни длъжности по няколко правила,които са установени по редица документи-основни и допълващи,а лицата са се кандидатирали да изпълняват изискваните задължения спрямо документите и оказаните доверия от страна на гражданите как основни за държавно управление и избор на управници или не са справили да си понесат вината по вид на плащания щом за други санкции не се говори щом са причинили щети на гражданин по инстанциите как искове м/у тях,не към общество

fallback