Снимка: БулФото

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи разследване за убийство на 8-месечно бебе и опит за убийство на 7-годишно момче след инцидента на 25 май тази година, съобщават от прокуратурата.

Припомняме, че на 25 май 56-годишен мъж спаси 7-годишно момче от удавяне в река Дунав. Мъжът е разхождал кучето си в покрайнините на речния парк, когато забелязал бедстващото дете. Той бързо влязъл във водите на реката и достигнал момчето, а с помощта на друг мъж двамата били изтеглени на брега. Междувременно 31-годишната майка на момчето и 8-месечната му сестричка бяха обявени за издирване.

Още по темата

До момента телата на издирваните не са открити.

Според прокуратурата, семейството е живеело в Германия, но наскоро се завърнали в силистренското село Победа, откъдето са, за да изкарат акт за раждане на роденото в чужбина момиченце.

Съпругът на издирваната жена е разказал пред разследващите, че в деня на инцидента тя му е писала няколко съобщения със странен текст.

Полицията е иззела запис от камера в района на произшествието, на който се виждат майката и двете й деца. Веднага след като 7-годишният й син е бутнат в реката, жената скочила с бебето си.

Окръжната прокуратура и полицията продължават разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase