Снимка: BulFoto
Асоциален, егоцентричен и страхлив човек. Той е загрижен единствено за себе си и собственото си оцеляване. Това каза пред bTV криминалният психолог Тодор Тодоров за 43-годишният Стоян Зайков, заподозрян за убийствата на бившата си приятелка и на негов съсед, който му е и братовчед. 
 
Издирването му  продължава вече седми ден. Днес спецчастите претърсиха къща в село Очуша след сигнал, че заподозреният може да се крие на мястото. Полицията използва и сигнални гранати, за да го дезориентира, но се оказа, че той не е там. 
Още по темата
 
"Той би могъл да се крие навсякъде, където му е познато на него. Защото такива хора като него мислят само за себе си и постъпват така", обясни още Тодоров. 
 
Той коментира, че не вярва Зайков да се интересува дори от детето си.
 
"Ако той е загрижен баща, няма да подложи детето си на това. Подлага детето му да не знае къде е и какво се случва с него, от една страна. От друга, създава предпоставки да го заведат в социална институция" - категорен е психологът. 
 
Според специалиста, в подобни случаи е важно издирването да е целенасочено и добре планирано. 
 
"Няма опасност за обикновените хора в Костенец" - каза той. 
 
Профайлърът обаче съветва всички, които са имали лични отношения с беглеца, да се обърнат към разследващите, за да гарантират собственото си оцеляване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase