Снимка: BulFoto
fallback
Двамата роми, които влязоха в нивата на кипърския бизнесмен Димитракис Пирилис в село Болярово, остават в ареста. 
 
Районният съд в Пловдив е сметнал, че са налице всички предпоставки, изисквани от закона, за вземане на най-тежката мярка задържане под стража по отношение и на двамата обвиняеми.

Пирилис остава в ареста заради прегазения ром
 
Припомняме, че в събота срещу неделя трима души се опитаха да откраднат за пореден път от фермата на кипърски бизнесмен в село Болярово, но са били забелязани от него. 
Oще по темата
Той се качил и ги подгонил, а по-късно и прегазил 30-годишният Петър. Двамата му съучастници са задържани и срещу тях бе повдигнато обвинение за опит за кражба на две крави.
 
С обвинение се сдоби и 60-годишният Пирилис, който е обвинен в причиняване на смърт при умишлено пътнотранспортно произшествие. Днес съдът постанови и за него мярка задържане под стража. 
 
Убитият Петър Гаджанов пък имал 14 присъди за кражби, една от които именно от фермата на кипърския арендатор. Той оставя бременната си съпруга, като двамата имат още едно дете.
 
Единият от нарушители е обвинен  за опит за кражба,  извършена при условията на повторност, наказуема от НК с наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години. Другият е привлечен като обвиняем за опит за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, която се наказва от НК с лишаване от свобода от 3 до 15 години.
 
Защитната теза на обвиняемите е, че не са се опитали да крадат животни, а люцерна, но съдът не прие тези доводи. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

точка

преди 4 години

....причиняване на смърт поради НЕВНИМАНИЕ и нищо друго.В тъмното не е могъл да види къде се спотайва крадеца рецидивист.

11

иванов

преди 4 години

Кипъреца е невинен.В имота му са влезли трима *** въоръжени с коси и брадви нощем.Защитавал е имота си и живота си , неговият и на семейството си,със законно притежаваният от него автомобил.Съвсем наскоро приеха промени в закона за неизбежната самоотбрана . Прокуратурата да си промени обвинението от умишлено убийство със превозно средство, на убийство при неизбежна самоотбрана

10

Анонимен

преди 4 години

Този кипърец е по-голям ром и от тях.

fallback