Снимка: архив, Булфото
fallback

В първото си интервю след катастрофата, отнела живота на 6-месечното бебе, лидерът на ДОСТ Лютови Местан обясни, че вината за инцидента край Маказа не била негова и че отказва да поеме вината.

Местан заяви категорично, че е спрял на знак "Стоп" при излизане на главния път, а колата срещу него го връхлетяла с много висока скорост и го ударила челно, навлизайки в неговото платно.

След самия инцидент лидерът на ДОСТ се опитал да се свърже с Спешна помощ, за да помогне на пострадалите, но в суматохата не става ясно какво точно се е случило.

Oще по темата

Николай Димитров, адвокат на семейството на загиналото бебе, напомни, че инцидентът става на път с предимство, а Лютви Местан не е имал такова.

"Излизайки от път без предимство, спрял или не на знака "стоп", той не се е уверил, че по пътя с предимство пристига кола. Той не е изпълнил своето задължение и не е спрял на знака стоп", каза пред bTV адвокатът.

"Хората са много изплашени, имаме притеснения, че може да повлияе на процеса”, заяви още Димитров. Лютви Местан не е случаен човек, той е проводник на интересите на съседна държава в България, каза той .

Колкото до обаждането, адвокатът заяви, че специално ще се провери кой е звънял на телефон 112 след инцидента и дали е бил изпратен специален патрул.

"Имаме притеснение, че той е искал по телефона да дойде определен патрул и са били отклонявани патрули, докато дойде удобният", каза Димитров.

Той допълни, че неговите клиенти са карали с 90 км/ч и са имали предпазни колани, а бебето е било обезопасено в детска количка. "Експертизата може да покаже как точно са стояли нещата“, заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

odpo

преди 4 години

Ужасен национален предател, ужасен човек!!! Никаква прошка за този, вече Убиец на деца!

49

:)

преди 4 години

До РеалистТи не си реалист ти си *** местанова, Рамадане :) Пожелавам ти ако имаш дете, и на него да се случи, да видим тогава дали пак ще измериш скоростта от 140-150 км/ч и ще уневиняваш убиец.

48

Анонимен

преди 4 години

Ми не е такава елитна *** на Ердоган трудно се намира.Пък и стабилен чужд слугинаж.Гнусен шпионски плъх, дано го заврат в затвора веднага днес.

fallback