Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Върховна касационна прокуратура се самосезира по повод медийни публикации за имоти на семейството на Елена Йончева, която е водач на листата на БСП за евроизборите.

В публикациите се твърди, че Йончева със средства от ЕС разполага с три къщи за гости на морето.
 
По повод твърденията ВКП е разпоредила проверка на Главна дирекция "Национална полиция", допълват от пресцентъра на обвинението.

Служителите ще проверят на място дали къщите за гости се ползват по предназначение.

Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи.

Ще бъде извършена и документална проверка на дейностите по проект по мярка 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 - 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

От ВКП уточняват, че е определен едномесечен срок за извършване на проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

393

ПЕНКО

преди 5 години

ДА БЕ ,АЗ СЪМ ОТ МЪЖКИ ПОЛ , НО ЗНАМ КАКВО Е ЗАКЪСНЯЛА КРИТИЧЕСКА ВЪЗРАСТ -... СБРЪЧКАНА БАБА С БЕБЕ И С БОЛНИ АМБИЦИИ !?!?!?

392

Кьорфишек

преди 5 години

Къщи има свекъра и, а не тя самата и то от преди брака. И това не е корупция.Стават смешни гербаджиите с тези напъни да замажат Апартаментгейта на Цецо, Цецка и дружинката им. Както изглежда опорната точка е "Всички са м'аскари, но тези на ГЕРБ са по-добри".Но не звучи убедително, защото имуществото на Цецо Цветанов например надвишава с милион доходите му, а той продължава да стои до Бойко и да готви "голямата изборна победа". А Доган купи ТЕЦ Варна и Бойко не се интересува

391

Анонимен

преди 5 години

Няма как престъпниците от ГРОБ няма как да заобичат Йончева,защото ще ги прати при бай Ставри в централния и голяма любов ще ги чака там...цял харем герберасти...Оха...

fallback