Снимка: БулФото

Видео 09.04.2019

Десислава Иванчева - кандидат за евродепутат!

 
Остраненият кмет на столичния район "Младост" и подсъдима за корупция Десислава Иванчева ще участва на европейските избори през май, съобщава bTV.
 
Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия от днес. Събирането на подписите за кандидатурата й е започнало още от съдебната зала. Тя ще вземе участие и в местния вот наесен.
Още по темата
 
На днешното заседание по делото й пък се стигна до зрелищен обрат - единият от подсъдимите - соченият за посредник при предаването на подкуп Петко Дюлгеров, се отказа от показанията си, че той е човекът, който е дал парите от предприемача Александър Ваклин на отстранения кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Пред спецсъда той заяви, че само със служебен адвокат и под натиск е признал как се е свързал с Александър Ваклин. По думите му служители от КПКОНПИ му казали, че ако даде "правилни показания", можело да бъде освободен от ареста. 
 
В същото време Десислава Иванчева замеси и името на строителната компания "Артекст" в делото. Тя обясни, че това е първата фирма, която е подала сигнал срещу нея като кмет. 
 
Тя изтъкна, че е разбрала кои са "Артекс", когато е приемала кметския пост в район "Младост". Строителната фирма, замесена и в скандала "Апартаментгейт", е имало 10 или 11 обекта в "Младост" преди нейното встъпване в длъжност, а нейната администрация не е издала нито едно такова на "Артекс". 
 
На заседанието съдът прие и допълнителната експертиза, която беше направена на тефтерчето на Иванчева. От нея ообаче продължава да не е ясно колко точно души са писали там. Експертите обясниха, че освен Иванчева и Дьлгеров, може да е писал трети човек, но не е ясно кой е той.

Коментари Напиши коментар

170

карачанаков

преди 3 месеца

Ако туй отиде в ЕП половината депутати ще избягат.Има един Петьо дето му мъти
главата.Ама то колкото грозно толкова нагло и нахално

169

тя

преди 3 месеца

Божеее, пази България !

168

Анонимен

преди 3 месеца

Ще гласувам за Иванчева за това за което може да се справи най-добре кмет на София. Най-накрая тя ще завърши ремонта на граф Игнатиев. Ако я изберем за евродепутат Фандъкова ще продължава вечно да ремонтира ремонтите си.