Снимка: Булфото
fallback

Северин Красимиров, обвинен за жестокото убийство на Виктория Маринова, ще поиска съкратено съдебно производство.

Това потвърдиха роднини на жертвата пред Нова тв. Защитата на Красимиров вече е депозирала искане в деловодството на Окръжния съд в Русе делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК.

Oще по темата

При тази процедура обвиняемият признава фактите и при определяне на наказанието, ако той бъде признат за виновен, доживотният затвор без право на замяна като вид наказание изобщо отпада, той не се обсъжда. Може да се наложи доживотен затвор, който автоматично се заменя с лишаване от свобода.

На 22 април ще се проведе така нареченото разпоредително заседание, на което съдът ще прецени дали да уважи искането на защитата на Красимиров.

Срещу него са повдигнати три обвинения: за извършване на блудствени действия, за изнасилване и за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. За последното престъпление законът предвижда най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на помилване.

Ако съдебният състав уважи иска на Красимиров, делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК, ще получи наказание, което задължително не е доживотен затвор, а е лишаване от свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Victimized

преди 5 години

Това съкратено производство да се премахне изцяло. Или ако не, да се премахне клаузата при която получава под средното за извършеното престъпление.Плюс, стига с тези глупости да се лежи само най-тежкото престъпление. Да лежи по реда, изнасилване, след това убийство по особено жесток начин. Това е една присъда 20+ години, и една доживотна, да ги лежи както иска.Плюс задължителна работа, като парите се превеждат като кръвнина на роднините. Ще видите колко бързо ще приключат тези изпълнения.

48

дд

преди 5 години

матрияла си ти ..а кво стана с политическото убийство бе хаха

47

Анонимен

преди 5 години

Имам чувството че съдебната система е система за заобикаляне на законите.Законите в една държава могат да се разглеждат като пластична материя.Тези които не могат да си позволят адвокат-измамник,съответно заминават на ,,курорт'',също като Жан Валжан,за един хляб дори.Само прочетете новините в един сайт,дори и този,и ще видите що народ е за пандиза.Въпросът е,защо никой не лежи,и не е осъден.Истории с мишки,всеки ден.направо ги пишат с имената,и с решението на съдът.Хората с пачката,никой не бара

fallback