Снимка: Булфото
fallback

Бургаският съд даде 5 години затвор на измамник, представял се за социален работник, който се опитал да ужили пенсионер, бивш полицай. Измамникът заявил на пенсионера, че ако изтегли всичките си спестявания, ще му ги удвои с европейски пари, като с това му причинил вреда в размер на 8650 лева.

Велко М., се запознал на улицата с пенсионера, съобщиха от прокуратурата. Започнал да му говори, че е бивш полицай и е работил в Първо районно управление в Бургас. Пострадалият му казал, че също е работил в Първо районно. Докато вървели, измамникът казал на възрастния бургазлия, че сега е социален работник и можел да му удвои парите, които имал в банка. Обяснил му също, че тези пари, които щял да му даде, били европейски.

Пострадалият нямал намерение да ходи до банката, но мнимият социален работник настоял. Възрастният човек се съгласил да отиде и да изтегли спестяванията си, което и направил. Подсъдимият не влязъл в банковия клон, като заявил, че ще отиде да види болна жена и след това ще чака пред банката, пише "Труд".

По същото време на улицата се намирали трима полицейски служители, които забелязали криминално проявения Велко М. и решили да го проследят. След като пострадалият излязъл от банковия клон и бил пресрещнат от подсъдимия служителите на реда отишли при тях и задържали измамникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

Измамите стават, защото хората все още вярва, че полицията ги защитава.

8

SS

преди 5 години

ИЗМАМИТЕ СТАВАТ ПОРАДИ ДЪЛБОКОТО ВКОРЕНЕНО В СЪЗНАНИЕТО НА ХОРАТА МНЕНИЕ,ЧЕ ВСИЧКО СТАВА ПО ВТОРИЯ НАЧИН.А И ЗАРАДИ И ДЕБИЛНОСТТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И НЕВЪЗМОЖНОСТТА МУ ДА РАСЪЖДАВА И АНАЛИЗИРА.

7

Анонимен

преди 5 години

До бай ганюНе са ти ясни Законите!

fallback