Снимка: архив Bulphoto
fallback

Четирима души са задържани за извършване на имотни измами в столицата. Те са обвиняеми за участие в престъпна група, стана ясно от брифинг на СДВР и Специализираната прокуратура.

Прокурор Ваня Кръстева обясни, че прокуратурата наблюдава разследването от началото на миналата година.

"Характерно е, че те са се насочвали към възрастни лица или такива с психични проблеми, които лесно могат да бъдат манипулирани или рядко поддържат връзка с роднините си. Членове на групата са осъществявали контакти с тях и са ги карали да им подписват пълномощни, които после са използвали за прехвърляне на техни недвижими имоти, които потърпевшите са загубвали", обясни прокурорът.

Oще по темата

На този етап е установено, че групата е генерирала значителни приходи.

"Има множество събрани веществени доказателства – документи, нотариални актове и пълномощни за значителен брой измами", допълни тя, като уточни, че в някои от случаите измамите са били предотвратени от служители на СДВР.

"Предприети са действия по претърсвания и изземвания както на членове на групата, така и на техни близки. Специализираната прокуратура ще входира искане за взимане на постоянни мерки за задържане под стража за 72 часа", каза още прокурор Кръстева.

Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев уточни, че в хода на операцията са били задържани 10 лица.

"Преди около 7-8 месеца е постъпил оперативен сигнал за група, която се занимава с неправомерно придобиване на имоти на територията на Столична община“, посочи той, като допълни, че става въпрос за 23 неправомерно придобити имота чрез заблуждаване на собствениците им.

За 9 имота е било предотвратено неправомерното прехвърляне в следствие на действия на служители от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

БЛЯК

преди 5 години

Защо криете името на Наблантанова?!?!

14

Анонимен

преди 5 години

Борислава Налбантова е деен участник в сделките! Тя лично е прехвърлила два пъти имота на сирачето!!! Абе вие какви журналисти сте бе! Защо премълчавате тази информация!!!!????

13

Без тях

преди 5 години

СМЪРТНАТА ПРИСЪДА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ ГАВРЯТ СЕ СЪС СТАРИТЕ ХОРА.

fallback