Снимка: архив Bulphoto

Върховният касационен съд реши окончателно, че Анита Желева, позната още като Мейзер, ще изтърпи наказание "лишаване от свобода" в размер на 2 години.

Наказанието й е намалено от 3 на 2 години, предаде Нова тв. Наложена й е и глоба от 4 000 лева. Решението на съда е окончателно.

Още по темата

Анита Мейзер поиска от съда нейната присъда да бъде променена на условна, но върховните съдии не са уавжили искането й.

Тричленният състав на ВКС смята, че Мейзер е редно да остане зад решетките, с оглед на това, че е извършила две престъпления.

"Това по чл. 304а НК (предлагане на подкуп на полицейски орган) не само е тежко такова, но то е рушащо държавността и вярата на обществото в добросъвестното изпълнение на професионалните задължения на държавните органи", категорични са върховните съдии.

Анита Мейзер бе призната за виновна по две обвинения – за подкуп и за причиняване по непредпазливост на смъртта на нейния съпруг, като за всяко от тях съдът е преценил за справедливо да определи наказание лишаване от свобода в размер на две години, съобщиха от прокуратурата.

Анита Мейзер бе обвинена, че на 14 август 2016 година в град Варна е причинила по непредпазливост смъртта на Николай Славов Димов. По същото време е предложила подкуп от 30 000 евро на полицейски орган, за да не я задържи при налични данни за извършено престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase