Снимка: Булфото

17-гдишното момче, което уби баща си във варненското село Осеново, няма да остане в ареста, реши Окръжният съд във Варна, който нареди тийнейджърът да бъде пуснат на свобода и да остане под надзор на инспектор от Детско педагогическа стая до началото на съдебния процес.

Припомняме, че вчера стана ясно как 17-годишният младеж убил своя баща в следобедните часове на 1-и януари тази година, когато 42-годишният мъж се нахвърлил пиян върху сина си и започнал да го души. Майката скочила да защити детето си, а в гнева си съпругът и тръгнал срещу нея.

Момчето успяло да вземе нож и наръгало няколко пъти баща си, за да спаси себе си и своята майка, пишат от "24 часа". Сигналът до спешния телефон бил подаден от жената, а двамата с момчето търпеливо изчакали пристигането на полицията.

Още по темата

Според информация на разследавщите, пристигнали на място, вътре в къщата имало потрошени мебели и друга покъщнина.

След като момчето беше задържано, Варненската окръжна прокуратура внесе искане до съда на тийнейджъра да остане в ареста. Адвокатът на младежа настоя, че момчето е действало при самоотбрана. Делото се гледаше при закрити врата, заради възрастта на обвиняемия.

Семейството било от Русия, но преди 5-6 години продало имота си в Москва и се преместило да живее във варненското село Осеново. Бащата имал успешен бизнес и с парите купил парцел и построил къща.

Жителите на село Осеново ги смятали за спокойни и кротки. В съда обаче стана ясно, че майката и момчето системно били тормозени от убития 42-годишен Антон. Пиел редовно и пребивал семейството си. За жената и момчето последната половин година била най-тежката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase