Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Без да е имало още "годен съдебен акт" съдиите от Апелативния спецсъд са спрели решението на първата инстанция, с което се променя мярката на Десислава Иванчева и Биляна Петрова в "домашен арест". Това сочи доклад на Комисията от ВКС, която трябваше да провери спазени ли са всички изисквания по делата срещу бившата кметица на кв."Младост" и заместничката ѝ, публикуван от Върховния съд, съобщи Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

На този фон стотици страници записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства (СРС-та), потвърждават корупционните действия и тоталния хаос в община "Младост" при управлението на отстранената кметица Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, уличени заедно с бившия кмет на района Петко Дюлгеров в искане на подкуп в размер на половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин.

Според защитата на Иванчева - адвокат Марин Марковски, да се пускат подобни писания в интернет и да се коментират като доказателства по делото е недопустимо.

Той определи огласяването на СРС-тата от прокуратурата като "минаване на червено".

"Категорично не е вярно това, което се твърди в тези СРС-та. По това, което се коментира, че тя е искала дарения, а си е слагала парите в джоба, е абсолютно невярно. Няма един свидетел, който да съобщава, че Иванчева е взимала пари. Напротив, всички предприемачи съобщават, че когато тя е искала дарения, Иванчева е искала те да се правят по правилата. Никой не е казал, че ѝ е давал пари", обясни Марковски.

Все пак адвокатът на Иванчева твърди, че не се страхуват от огласените СРС-та, защото в тях няма какво да се чуе.

"По делото има СРС-та, има доказателства, те подлежат на коментар, аз не ги оспорвам. Не искам да си мисля, че карат хората да смятат, че Иванчева е виновна. Обществото изпитва човешка симпатия към Иванчева и това тревожи някои хора. Всичко тайно ще стане ясно. Делото се решава по доказателства, но всъщност няма такива, които да показват, че Иванчева е виновна", завърши Марковски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

MEN

преди 5 години

ABE,STIGA S TAJA IVAN4EVA-RESHILA I TJA ZENATA DA DRAPNE OT NJAKADE NJAKOI LEV!?!?! AMA NALI TRJABVA DA IMA IZKUPITELNA ZERTVA....AMI MILIONERITE,AMI MILIARDERITE,AMI NARKOBOSOVETE,AMI SUTENJORITE-V OGROMNI RAZMERI? AMI VSI4KI DRUGI-,,NAM POZNATI ,,OT DALGO VREME PERA4I NA PARI-DETO SI ZIVEJAT NEOBEZPOKOJAVANI OT ,,ZAKONA NASH,,? STIGA S IVAN4EVA-STANAHME SMESHNI....

113

Име

преди 5 години

според мен, строителната мафия в българия отвръща на удара с протестите за оставянето на няколко квадратни метра незастроени площи... в младост. там имаше и средношни проверки кой - как строи. дали са законни строежите. "най-големите европейски семейства" не търпят подобна намеса във вътрешните работи на мафията. това е посланието за останалите, на които още им се протестира...

112

месара

преди 5 години

Гербавото правосъдие е тотален фарс, делото незавършило - доказателства в жълтата преса, вестниците раздават присъди... А няколко скота адмирират, самозалъгвайки се, че живеят в европейска държава

fallback