Снимка: Булфото

Общ преглед

72-годишният Сашко Игнатов от Перник, който нахлу в Президентството с пистолет "Валтер" и два пълнителя с по 12 патрона в понеделник следобед, поиска от съдът да го пусне от ареста, защото е в много тежко материално положение.

Още по темата

Въпреки това магистратите го оставиха за постоянно зад решетките, защото случката се е разиграла пред президентството и това я прави още по-обществено опасна.

Освен това Игнатов има изтекло разрешително за пистолета - оръжието му било незаконно.

"Пуснете ме, не ми е мястото в ареста, в много тежко материално положение съм. Отвсякъде съм притиснат от частни съдебни изпълнители", проплака той.

Пред съда мъжа обясни, че причината да влезе в президентството била, че искал да си предаде оръжието на ДАНС или ГДБОП.

Преди това два часа стоял пред сградата и се чудел как да привлече медийното внимание. Проблемът бил, че частни съдебни изпълнители разпродавали 4 имота на Игнатов, който имал задължения от 400 000 лева.

Те били натрупани покрай бизнеса му с бензиностанциии, както и с кръвнина по дело за непредумишлено убийство.

Първоначално задълженията били 800 000 лева.

"Не съм единственият. Такива хора около мен са много - вечният длъжник", обясни човекът.

Преди да влезе в президентството, той разговарял със сина си, който го помолил да си предаде оръжието, за да не стане някоя беля.

Прокуратурата вече повдигна обвинение на Игнатов, а наказанието, което го заплашва е от 2 до 8 години затвор.

А причината да пристъпи към тази отчаяна постъпка са дълговете, които е натрупал. През 2002 г. имал бензиностанция. Направил забележка на трима мъже, които си говорили на входа на обекта и пречили на колите да минават. Те се нахвърлили да го бият. В суматохата Игнатов извадил пистолет и стрелял във въздуха. Докато се защитавал прострелял в гърдите Кирил Мирославов, който по-късно починал в болница. Осъдили го условно.

После близките на жертвата си извадили изпълнителен лист и претендират за апартамента му в Перник, който е описан от ЧСИ. Освен това Игнатов взел и 200 хил. лева кредит от банка, но не се издължил.

След това частен съдебен изпълнител запорирал и този имот, който е ипотекиран в полза на банката.

Игнатов има и къща с двор в село Рударци, от които скоро ще го изгонят. За къщата вече има търг, който приключва до 2 седмици и ако има желаещ да купи имота, Сашко Игнатов остава без него.

Той е писал десетки жалби до съда в Перник срещу действията на съдебните изпълнители, които описали имотите му.

Бизнесът на Сашко Игнатов също е фалирал. Преди време той имал хладилен завод. Бил е и в управата на сдружение, свързано с един от университетите в България, но...

Коментари Напиши коментар

16

станало грешка

преди 4 месеца

Човека просто отивал при "своя човек" в президентството. Нали президента е човек на такива. Ама боковите пазванти не го допуснали до президента.
Ама и хаирсъзи със хаирсъзи такива.

15

Анонимен

преди 4 месеца

Видяхте ли снимките защо са го оставили в ареста! От един немощен старец ги е страх!

14

Жоро

преди 4 месеца

Аз също бях нападнат в Гаража ми от банда представяща се за майстори на покриви!
Можех да се отърва от тях и да не им дам рекета обаче щях да изпадна в положението на този човек. Взеха ми 3800 лв. след куп заплахи и лъжи. Полицията написа преписка до Прокуратурата а те ми казаха, че няма престъпление защото Те си искали аз съм давал!
Хора внимавайте дойде ли някои непознат с предложение за ремонт не говорете с него това е схема за измама. Няма да изпълни и дума от предварителната ви уговорка.