Снимка: Интерпол
fallback

Докато полицаи по света и у нас са издирвали Антон Станоев, известен като Средната Бирма, той се изплашил, хвърлил телефона си и отишъл да бере сливи в Брезово.

Това обясни самият Станоев пред апелативния спецсъд на въпрос къде е бил през последните два месеца, докато го търсели.

Oще по темата

32-годишният мъж е обвинен като член на престъпна група за производство на нелегални цигари. Има и друго обвинение, че през март тази година осигурил пари за производство на цигари в нелегална фабрика.

Станоев се предаде миналата седмица сам в спецпрокуратурата, днес той и адвокатът му настояха пред съда да бъде пуснат на свобода.

Двама от тричленния състав на съда, решиха, че Средната Бирма трябва да остане зад решетките. Един от мотивите им бе, че той е обвинен за две тежки умишлени престъпления.

Съдиите подчертаха, че Станоев е работил в нелегална фабрика за цигари в Горна Оряховица срещу 5 хиляди евро заплата, без да има трудов договор. Освен това те изтъкнаха, че след претърсване у Станоев са намерени много на брой цигари без бандерол.

"Той се е укривал и доброволното му предаване не е продиктувано от желанието му да бъде полезен на разследването, а защото е нямал възможност да се укрие на място, където да не бъде намерен", обясниха магистратите пред "24 часа" и посочиха, че от обясненията на Станоев ставало ясно още, че той се е крил и в хотел в Свиленград.

По делото срещу Антон Станоев са обвинени и други 8 души, сред които баща му Евлоги Станоев и брат му Георги, които са в неизвестност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

Страхотен довода - висока заплата + липса на трудов договор - зад решетките!

4

Роб на влаЗта

преди 5 години

"БИРТАБАК" но в тази държава човек едно бизнесче с честен труд не може да подхване.Засее нивичка-нинджите я окосят ,направи бонбонки-нинджите ги приберат ,отвори хотелче -нинджите го запечатат....А..А...А..значи икономиката се спира от японците ...ха..ха..

3

Анонимен

преди 5 години

А малката Бирма им вадил костилките.....Въпросът е каква рИкия ще пият фолкпевиците тази година.

fallback