Снимка: архив, БТА

11 г. затвор присъди Бургаският окръжен съд на 36-годишния Мариян Челебиев, който през март уби майка си с особена жестокост. Трагедията се разигра в апартамента им в к-с "Меден рудник".

До убийството се стигнало, след като Мариян се афектирал по време на разговор с майка си Бинка - първо започнал да й нанася удари, а после я стискал за шията, което е довело до спиране на сърдечната дейност.

Още по темата
Мариян, който е висшист, бил безработен.

За всички несполуки и неудачи в живота си обвинявал майка си, предаде "24 часа". "Не мога да живея в такава среда", промълви Мариян, след като чу, че ще лежи 11 г. в затвора. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд.

Прокуратурата поиска 12 г., а защитата 10. В съда се появи и бащата Тодор, който на няколко пъти се размина със сина си, без да го погледне или промълви нещо.

Пловдивският окръжен съд пък произнесе днес най-тежкото наказание - доживотна присъда на полицая Венцеслав Караджов. Той е признат за виновен, че на 15 май 2016 г. умишлено е умъртвил майка си Божура и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено предумшилено с особена жестокост и с користна цел.

Според прокуратурата отказът на Цветан и Божура Караджови да припишат на единствения си син къщата и двора на улица "София" 68А е основният мотив за убийството.

Съдът постанови Караджов да изтърпи наказанието при първоначален специален режим. Подсъдимият посрещна с усмивка решението. Преди да влезе в залата той каза, че очаква да го оправдаят.

"Невинен съм. Борбата продължава, има и следващи инстанции", коментира осъденият, след което беше изведен с белезници.

Съдебният състав, председателстван от Михаела Добрева, разпореди Караджов да поеме разноските в размер на 25 хиляди лева. Тя допълни, че решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд. Произнасянето на присъдата беше съпроводено с над 15 часа маратон от пледоарии в предходния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase